Herpes

Hvad er herpes?

Herpes er en virus-infektion med herpes simplex virus. Den deles typisk op i to kategorier, HSV-1 og HSV-2, som igennem mange år har været forbundet med henholdsvis forkølelsessår og genital herpes. Men HSV-1 og HSV-2 kan begge sagtens forekomme omkring både mund og kønsdele. Herpes genitalis giver symptomer såsom små blærer eller sår på eller omkring kønsdele og anus.

Let behandling for herpes

Kønssygdomme, herunder også herpes, kan i dag let behandles med en række forskellige produkter. På nedenstående hjemmeside kan du få let og hurtig online konsultation med gratis dag-til-dag-levering i diskret indpakning:

Symptomer på herpes

Herpes viser sig med små sår på og omkring kønsdelene samt anus. De kan svie og være ubehagelige at se på og smitter også i denne periode. Det første udbrud når man inficeres med herpes kommer efter et par dage eller uger og kan vare i en længere periode hvis det ikke behandles.

Hvordan behandles herpes?

Herpes kan behandles med et af følgende lægemidler, som alle er let anvendelige tabletbehandlinger:

Fælles for behandlingerne er at de virker ved at svække virussen til et punkt hvor immunforsvaret kan tvinge infektionen tilbage og få udbruddet til at forsvinde.

Hvordan undgår jeg herpes?

Herpes kan finde vej til de tre mest
Klamydia kan smitte ved al slags ubeskyttet samleje og kondomer er derfor den eneste vej til at sikre sig mod infektionen.

Ubehandlet herpes

Herpes som ikke behandles vil komme i udbrud oftere og kan være mere kraftige. Sår kan på sigt medføre ardannelse samt yderligere kløe eller en brændende fornemmelse.

Hvordan stilles en herpes-diagnose?

Har du et aktivt udbrud kan diagnosen stilles ved at undersøge kønsdele eller anus, men oftest tages en blodprøve, som også kan vise om du har herpes selv hvis du ikke har symptomer, samt hvilket type herpes der er tale om (HSV-1 eller HSV-2).

Køb hjemmetest for Herpes

Nogle gange kan det være både besværligt og en smule ubehageligt at skulle snakke med sin egen læge om ens sexliv. Man kan hurtigt føle at man er spotlight’ed. Men der findes et utal af gode test til hjemmebrug, som du kan købe nemt og bekvemt online. De fleste giver et resultat efter kun 15 minutter.