Klamydia

Brug for lynhurtig klamydiabehandling?

Hvad er klamydia?

Klamydia er seksuelt overført infektion med bakterien chlamydia trachomatis, som smitter når sekret fra et inficeret individ kommer i kontakt med slimhinderne på et andet. Typisk vil dette være i skeden/på penis, men klamydia kan også spredes gennem oralsex og analsex samt deling af sexlegetøj.

Klamydia kan desuden overføres fra moder til barn under fødslen.

Let behandling for klamydia

Gratis dag-til-dag-levering hos Treated.com giver dig mulighed for at få hurtig og let klamydiabehandling online. Vi har valgt netop denne service da de tilbyder hurtig online konsultation og levering direkte til din dør. Vælg mellem de mest effektive behandlinger.

Hvad er symptomerne på klamydia?

Klamydia viser hos mange ingen eller meget få symptomer, alt imens de sagtens kan føre infektionen videre til deres seksuelle partner. De mest almindelige symptomer er som følger (begge køn):

  • Klart udflåd fra kønsdelene.
  • Svie ved vandladning.

Kvinder kan desuden døje med:

  • Øget udflåd.
  • Underlivsbetændelse.

Hvor mænd til tider vil opleve:

  • Betændelse bitestiklen.

Hvordan behandles klamydia?

Med antibiotika, som kun kan købes på recept fra apoteket.

Produktet sælges generelt under samme navn, da det er tilgængeligt som generika. Typisk anvendes blot en enkelt dosis.

Er infektionen mere kompliceret, med symptomer på infektion af bi-testikler/underlivet kan lægen vælge at behandle med et andet lægemiddel 2 gange dagligt i op til 14 dage.

Uanset hvilken kur mod klamydia der anvendes er det vigtigt at du undgår ubeskyttet samleje indtil du igen har fået foretaget en test som viser at infektionen er helt væk.

Hvordan undgår jeg klamydia?

Klamydia kan smitte ved al slags ubeskyttet samleje (anal-, oral- og vaginalsex) og kondomer er derfor den eneste vej til at sikre sig mod infektionen.

Ubehandlet klamydia

Det er vigtigt at modtage behandling af klamydia i tide, da det ellers kan sprede sig og inficere de reproduktive organer hos både mænd og kvinder – det er derfor vigtigt at få klamydiapiller i tide:

  • Mænd kan opleve infektion af bitestiklerne, som kan medføre infertilitet.
  • Hos kvinder kan infektionen sprede sig til æggeledere og medføre underlivsbetændelse – ardannelse kan gøre det umuligt for et befrugtet æg at bevæge sig videre til livmoderen.

Hvordan stilles en klamydia-diagnose?

Hos lægen vil en klamydia-diagnose i dag oftest stilles ved brug af en urinprøve for bakterien chlamydia trachomatis, men det sker til tider at der anvendes “den frygtede” podning.

  • Podning fra urinrør
  • Urinprøve
  • Podning fra livmoderhalsen

Ved urinprøve anvendes en test-strip til at indikere om der er tegn på infektion. Ved podning undersøges bakterierne under et mikroskop.

Hvornår kan man have sex igen?

Det anbefales at du afholder dig fra sex eller bruge kondom, mindst 7 dage fra behandling er afsluttet – det er også en god ide at tage en ny test omkring 2 uger efter du er færdig med behandlingen for at sikre at infektionen er helt væk.


Har du brug for nærmere information om chlamydia trachomatis behandling, henviser vi til der hvor du får din behandling.


Kilder

Nærmere information specifikt om klamydia kan findes på Klamydia.info. Her kan du også finde information om hvor i Danmark du kan blive testet for klamydia på en række klinikker.

Seneste statistikker om klamydia fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhed.dk om sygdommen.

Brugervenlig information findes også hos Sexlinien.