Online apotek

Online apoteker kommer i flere udgaver, men i vores jagt på det bedste danske online apotek, har vi valgt et med online konsultation, for den letteste kontakt med apotekeren.

Forny din recept online

Argumentet er at hvis man alligevel er på nettet for at købe sin medicin, så har man i forvejen besluttet sig for at det er besværligt at skulle på ned på det lokale apotek for at stå i kø og vente på sin medicin.

Webapoteker med base i Danmark har ikke altid mulighed for det, men webapoteket Treated.com fra Storbritannien kan sagtens acceptere recepter fra online konsultationer og stiller fra tid til anden også denne service til rådighed direkte gennem deres hjemmeside.

Treated.com Danmark er et eksempel på en sådan service, her får du tilbudt følgende:

  • Gratis online konsultation
  • Dag-til-dag-levering (privat/erhverv)
  • Ingen behandling = gratis
  • Alle priser er alt inkl.

Hvordan fungerer online konsultation?

Vælger du at benytte dig af et online apotek som tilbyder hele pakken, altså konsultation med en læge og dispenserer din medicin, så vil processen typisk se således ud:

  1. Vælg produkt: F.eks. dine sædvanlige piller mod forhøjet blodtryk. Alle medicinpriser er alt inklusiv.
  2. Udfyld konsultationen: Alder, vægt, højde og spørgsmål som er relevante for produktet og tilstanden som der behandles.
  3. Afvent lægens svar: Fra tid til anden kan der være uddybende spørgsmål til konsultationen. Dette kan f.eks. være hvis symptomerne ikke er beskrevet godt nok eller der ud fra svarene ikke er noget behov for den bestilte medicin.
  4. Recept: Lægen udsteder en elektronisk recept som sendes direkte videre til apoteket.
  5. Din medicin afsendes: På apoteket foretages en sidste kontrol af konsultationen og herefter pakkes og afsendes din medicin.
  6. Du modtager ordren næste dag: Dagen efter lander bestillingen hos dig og du kan sætte produktet i medicinskabet.

Er du klar til at forny din recept online? Brug feltet herunder til at søge efter din behandling ganske anonymt og diskret:

Er det lovligt at bestille medicin fra et online apotek?

Ja, også fra udlandet. Uanset hvilket land du rejser til og uanset hvilket land du rejser fra, så er der lovgivning som giver patienter mulighed for at tage deres medicin med sig, så længe papirerne er i orden og der er udstedt recept fra en læge. I Europa er reglerne anderledes; her har du desuden mulighed for at finde behandling i andre EU-lande.

Når du gennem en online konsultation får udstedt recept i et andet EU-land, så svarer det til atdu tog ind til din egen praktiserende læge her i Danmark. Den eneste forskel er at online konsultationer ikke er tilgængelige i samme omfang i Danmark, som de er det i f.eks. Storbritannien.

Processen er beskrevet nærmere i ovenstående afsnit.

Du kan let bestille din medicin online. Søg efter din medicin her:

Hvilke typer medicin kan jeg bestille online?

Næsten alt. Her vælger vi at dele svaret op i to:

Fornyelse af eksisterende receptpligtig behandling kan ofte let lade sig gøre. Så længe du overholder dine sædvanlige kontrolbesøg hos egen læge (f.eks. blodsukkermålinger ved sukkersyge), så er det sjældent et problem at forny din recept.

Udstedelse af ny recept kan kun gøres i tilfælde hvor der er tydelige symptomer og disse symptomer ikke kan være indikator for en anden sygdom. Har du f.eks. taget en hjemmetest for klamydia og fået et positivt testresultat, så kan der i langt de fleste tilfælde udstedes recept.

Vi gør opmærksom på at selvom en behandling måske er tilgængelig i Danmark, så er det ikke ensbetydende med at produktet kan fås under samme navn, med samme aktive ingrediens, i samme mængde eller dosis som i Danmark. Der kan være forskelle på de kliniske retningslinjer i forskellige lande. I langt de fleste tilfælde vil de dog være sammenlignelige og uanset hvad vil behandlingen naturligvis være designet til at håndtere sygdommen.

Har du spørgsmål til hvad der er tilgængeligt som internetmedicin med online receptfornyelse, så tag endelig kontakt til din læge via internettet, f.eks. fra din profil på Treated.com.